Sportmassage in Maastricht bij 
Massagepraktijk Alt

Voorkom ergere spierpijn
Schoenen aan, waterfles bij de hand, haren in een staartje, startnummer op jouw T-shirt gespeld? Voorkom ergere spierpijn. Ik zeg niet dat je het niet krijgt, maar ik kan wel ergere spierpijn voorkomen.
Geef je lichaam de massage waar het naar verlangt
Zo, die medaille heb je binnen. Het beklimmen, bewandelen en fietsen van het Limburgs lanschap is een prestatie op zich. Geef NU jouw lichaam de sport massage waar het naar verlangt.
Een goede massage kan lichamelijke klachten verminderen
Je weet zelf heel goed dat constant dezelfde beweging maken funest is, maar kom daar maar eens bij jouw baas mee aan! Regelmatig een goede massage kan lichamelijke klachten verminderen.
Sport Massage

Wat is een sport massage?

De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure.

Heel mooi, maar nu weet je dus eigenlijk nog niets.

Een sportmassage is, in tegenstelling tot een ontspanningsmassage, een massage die diep gaat en zich vooral richt op een bepaald gebied bijvoorbeeld de schouders.

Zelf combineer ik een sportmassage met cupping om een betere doorbloeding te stimuleren. Dit vindt aan het einde van de sportmassage plaats, waarbij de cups ongeveer een kwartier op bijvooorbeeld de rug worden geplaatst. Afgesloten wordt met korte ontspanningsmassage.

NB. Een sportmassage vervangt GEEN warming-up maar kan een onderdeel ervan zijn.

Tarieven

Sportmassage:

60 minuten € 60

 

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt het eerste intake gesprek?

Het eerste intake gesprek duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Hierbij vullen we samen het intake formulier in, zodat eventueel medicijngebruik of ziekte bekend is bij mij. Allergieën moeten worden aangegeven i.v.m. gebruik van olie. (bijvoorbeeld notenallergie)

Kan ik pinnen?

Voorafgaand de behandeling rekenen we af zodat we rustig aan de massage kunnen beginnen. U kunt bij Massagepraktijk Alt cash en per pin betalen.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Massagepraktijk Alt werkt niet met vergoedingen bij aanvullende (zorg)verzekering.

Wanneer wordt NIET gemasseerd?

Bij de volgende contra-indicaties wordt niet gemasseerd: Zwangerschap Kanker cq chemobehandeling Griep Plaatselijke contra-indicaties zijn plekken op het lichaam ik niet masseer: Eczeem Psoriasis Spataderen Open wonden Actieve acne Voetschimmel

Boek een afspraak

Wat is cupping?

Met cupping creëer je een vacuum op de huid waardoor de huid omhoog wordt getrokken. Hierdoor wordt er meer bloed naar het betreffende gebied gezogen.

Je kunt het vergelijken met een zuigvlek waar je ook een paars-rode plek aan overhoudt.

Overigens wordt cupping al eeuwenlang toegepast als therapie binnen oosterse traditionele geneeswijzen. Ondertussen geniet cupping steeds meer bekendheid als lichaamsbehandeling of aanvulling op een massage.

In het westen wordt cupping gebruikt als een van de manieren om spierknopen te ontspannen en bindweefsel los te maken. Her onderliggende gebied wordt daardoor goed doorbloed. 

De laatse jaren heeft cupping een vooral geweldige inhaalslag gemaakt door sporters, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps.

Cupping
Sport Massage

Voel je hoe je spieren vastzitten?

Voel je hoe je spieren vastzitten
Jij geeft aan wat je met de sportmassage wilt bereiken en waar de focus van mijn massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Weg spierpijn en stijve nek!

Weg spierpijn en stijve nek
Sport Massage: DE onderhoudsbeurt voor jouw spieren.
En niet alleen voor sporters. Vooral mensen die vaak in een zelfde houding werken, hebben er baat bij. Mensen achter een computer bijvoorbeeld.

Ontspanning na inspanning

Ontspanning na inspanning
Er wordt bij een sportmassage diep gemasseerd wat soms niet prettig aanvoelt. Weet echter dat het iets is waar je even doorheen moet gaan, voordat je je beter gaat voelen. Je lijf geeft met dit gevoel aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij verholpen.

Maar wees gerust. Ik zal om feedback blijven vragen of de massage niet te intens wordt. En ik sluit altijd af met een korte ontspanningsmassage.

Recenties

Contact Opnemen

Neem Contact Op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input