Wellness is Welzijn

Geschreven door Corrie Alt
Categorie:

In een periode waar de dagen kort zijn, het weer buiten guur is en we de behagelijkheid van binnen opzoeken, is het fijn vertoeven op de bank met een dekentje omgeslagen. Een wijntje erbij, een leuke film op Netflix of luisteren naar muziek. Even niets van de buitenwereld of de ratrace van alledag.

Want dat is wat we vaak zoeken. Rust. Het gevoel van warmte en geborgenheid.

Hand- en Voetmassage

Geschreven door Corrie Alt
Categorie:

We kennen allemaal het standaard riedeltje dat onze voeten ons hele leven dragen. In de winter weggestopt in dikke sokken en warme laarzen, af en toe eens naar de pedicure om eventueel eelt en nagelriemen te verzorgen en in de zomer een extra kleurtje op de tenen omdat ze dan zichtbaar zijn voor iedereen.

En dat standaard riedeltje klopt ook. Onze voeten zijn heel belangrijk. Ze houden ons letterlijk staande en verdienen de extra aandacht die er vaak bij inschiet.

Wees je eigen inspirational listener

Geschreven door Corrie Alt
Categorie:

Ik nam een douche en toen ik klaar was, deed ik wat dagcrème op mijn gezicht terwijl ik in de spiegel keek. Iets vreemds gebeurde. Ik herkende de persoon niet die me aankeek. Het was niet dat ik er afgetakeld of afgeleefd uitzag of juist bijzonder goed… nee ik herkende mezelf gewoon niet.

Ik wist dat ik het was, maar ik zag er anders uit. Ik keek nogmaals en weer zag ik mijn spiegelbeeld zonder dat ik mijzelf herkende. Misschien zag ik in mijn spiegel wat anderen zien wanneer ze mij zien… terwijl ik mezelf niet herken.

Soms luister je naar motivational speakers, lees de feel good verhalen op het internet en je voelt hoe jouw hart wordt geraakt. Tranen vinden hun weg over je wangen. Je voelt dat er hoop is in de wereld en op dat moment voel je dat ook jij een verschil wilt maken; Je wilt dat warme gevoel niet kwijt raken.

Mini vakantie

Geschreven door Corrie Alt
Categorie:

Je herkent het wel. Geen moment rust. Opgejaagd. Stress.

Tijd glipt als zand door jouw vingers en aandacht geven aan jezelf… Wat is dat?
’s Avonds kun je niet in slaap komen, want hoe kun je jouw gedachten loslaten.Als je niet kunt slapen is het ronduit vervelend. Te weinig slaap heeft een grote invloed op het leven. Humeurig, kortaf, noem het maar. Door een tekort aan slaap ben je ook vatbaar voor ziektes.

Tijd om te kijken hoe je zelf kunt ontspannen. Relaxatieoefeningen zijn een manier om beter te ontspannen en sneller in te slapen. Deze kun je in alle rust in de slaapkamer doen.

“Corrie, waarom heb je een blog?” Een zelf interview

Geschreven door Corrie Alt
Categorie:

Om goed in je vel te zitten, is er naast een goede massage onder andere ook een goede mindset nodig.

We worden overspoeld met allerlei zaken die ons afleiden van wat ons een geluksgevoel kan geven. Of zelfs een klein geluksmomentje. Onze focus ligt op het betalen van rekeningen (HEEL BELANGRIJK), het onderhouden van diverse contacten en relaties, zorgen dat alles reilt en zeilt in het dagelijks leven. Daar is helemaal niets mis mee.

Maar hoe belangrijk is het om je mindset positief te houden zodat je met eventuele tegenslagen kunt omgaan?
Het is heel belangrijk want je krijgt energie uit een positieve gedachtengang.